Veelgestelde vragen over uitleesapparatuur

In Europa zijn benzinevoertuigen vanaf 2001 en dieselvoertuigen vanaf 2004 verplicht om de OBD2 protocollen te ondersteunen. In de praktijk blijkt echter dat de meeste voertuigen al vanaf 1996 zijn uitgerust met een OBD2.

Lees verder
In onze OBD2 foutcode database kunt u de betekenis van uw storing opzoeken.

Foutcode opzoeken
OBD2, in Europa ook wel EOBD genoemd, werd in 1990 geïntroduceerd. De SAE (Society of Automotive Engineers) kwam met een lijst van SAE standaard protocollen die door de industrie moesten worden overgenomen. Hierdoor kan er één diagnosesysteem verschillende automerken en types uitgelezen worden.

Lees verder
De aansluiting is vaak onder het stuur of bij de zekeringkast te vinden. Het komt ook weleens voor dat de aansluiting in de middenconsole is geplaatst. Als u hem niet kunt vinden, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van de auto.

Lees verder
CAN-BUS is een bestandsoverdrachtsprotocol ontwikkeld om elektronische sturingseenheden in voertuigen aan elkaar te koppelen. De Heijtec iDongles zijn geschikt voor voertuigen uitgerust met CAN-BUS.

Omdat de OBD2 iDongles op meerdere apparaten te gebruiken zijn, leveren wij geen software mee. Hierdoor bent u vrij in uw softwarekeuze en hoeft u niet onnodig te betalen voor software die u toch niet gebruikt.

In de handleiding vind u welke software u kunt downloaden.

Het antwoord niet gevonden?

Onze support afdeling beantwoord ze graag!