Auto uitlezen met een smartphone of tablet

De OBD2 iDongle tovert smartphones en tablets om tot een geavanceerd voertuigdiagnosesysteem. Het maakt auto’s uitlezen kinderlijk eenvoudig! Simpelweg de iDongle inpluggen, verbinden met een Android, iOS of Windows device, vervolgens de App opstarten en uitlezen maar.

Besparen op garagekosten

Meestal merkt men er niks van, maar misschien is het je weleens opgevallen dat je bij een onderhoudsbeurt voor zogeheten diagnosekosten moest betalen. Of heb je weleens meegemaakt dat het motorstoringslampje ging branden? Aangekomen bij de garage wordt 9 van de 10 keer de foutcodes gewist en kan gewoon weer verder. Toch wordt hier al snel € 80,- voor gerekend. Gelukkig kunnen wij je die kosten besparen, want uitlezen kun je tegenwoordig ook zelf!

Auto uitlezen met een smartphone of tablet

Auto's OBD2 / EOBD poort

Hoe werkt de OBD2 iDongle?

Met de OBD2 iDongle kan men draadloos uitlezen via een Bluetooth of Wifi verbinding. De OBD2 poort van de auto biedt toegang tot de ECU, ook wel de hersenen van de auto genoemd. Iedere moderne auto maakt tegenwoordig gebruik van OBD2. Het is een afkorting voor de 2e generatie On Board Diagnostics en vanaf 1996 zijn de meeste auto’s met dit systeem uitgerust. In Europa werd het zelfs voor benzinevoertuigen vanaf 2001 en dieselvoertuigen vanaf 2004 verplicht gesteld. Het universele OBD2 protocol zorgt ervoor dat we met één systeem, ongeacht automerk of type, het voertuig uit kunnen lezen.

Waarom een auto uitlezen?

Het voordeel van de OBD2 dongle is dat je vroegtijdig eventuele problemen kunt onderkennen en oplossen. Wanneer er zich een storing bij uw auto voordoet, kunt u direct een diagnose stellen. We zien ook veel dat onze OBD iDongle ingezet wordt bij de aanschaf van een andere auto. Ook wanneer er geen motorstoringslampje brandt kunnen er mankementen aan de auto zijn. Met het uitlezen van de auto komen de eventuele foutcodes naar boven, voordat u de koop sluit. De OBD2 iDongle toont u bovendien meer data dan een standaard dashboard, waardoor veel van onze klanten een smartphone of tablet gebruiken als digitaal dashboard.


Uitleesapparatuur

Android devices

Voor het uitlezen heb je het volgende nodig: een Android smartphone of tablet, een OBD2 Bluetooth iDongle verbinding en een app zoals Torque of OBD Car Doctor. Je steekt de OBD2 iDongle in de OBD2 aansluiting van je auto en verbindt deze met een Android smartphone of tablet. Na het verbinden ben je klaar om uit te lezen. Je kunt nu foutcodes opzoeken en eventueel wissen, maar ook live data bekijken zoals motortoerental, snelheid, turbodruk, etc.

iDongle voor Android

iPhone, Ipad en iPod

Ook wanneer je in het bezit bent van een iOS apparaat zoals een iPhone, iPad of iPod Touch, kun je je auto uitlezen. Hiervoor heb je een OBD2 Wifi iDongle verbinding nodig. In de Apple Store zijn diverse apps verkrijgbaar waaronder Dashcommand en Rev lite waarmee je een auto uit kunt lezen.

iDongle voor iOS

PC of laptop

Voor de liefhebbers die graag een OBD2 iDongle willen gebruiken met hun PC / laptop / notebook, maar niet beschikken over bluetooth, is er een USB bluetooth adapter verkrijgbaar. Deze adapter is Plug&Play wat betekent dat hij meteen werkt zonder het downloaden van software.

iDongle voor Windows

Auto zelf uitlezen?

✓ Voor 16:00 besteld, morgen in huis ✓ 2 jaar garantie ✓ Gratis verzending binnen Nederland